Relatie-onderhoud: waarom is onderhouden van je relatie zo belangrijk?

Niemand wil een stomme relatie. Niemand wil een vervelende relatie. Niemand wil een saaie relatie. Niemand wil bewust de ander pijn doen. En toch is een liefdevolle, fijne en harmonieuze relatie niet zo vanzelfsprekend. Om een mooie relatie te hebben en te behouden is onderhoud nodig. Maar waarom is onderhouden van een relatie zo belangrijk? In deze blog vertel ik meer over het belang van investeren en het onderhouden van je relatie.

Relatie-onderhoud: waarom is onderhouden van je relatie zo belangrijk?

Je relatie onderhoud betekent dat je je blijft inzetten voor je relatie. Samen leuke dingen doen. Dat je intiem bent met elkaar. In slechte tijden, maar juist ook in goede tijden. Dat je blijft luisteren naar elkaar, dat je probeert niet te oordelen over de ander. En bovenal dat je weer ontdekt -en blijft ontdekken- waarom je in eerste plaats op iemand verliefd bent geworden. Of wat je zo fijn vindt aan de ander. Wat je zo trots maakt op de relatie die jullie hebben. En ga zo maar door. Wat kan een gezonde relatie je bieden? In je relatie investeren betekent dus dat je altijd een veilige plek hebt bij de ander waar je naartoe kunt gaan. Ook wanneer je je niet goed voelt. Wanneer je worstelt met eenzaamheid, verdriet, woede, pijn of een verslaving. En een goede relatie is ook essentieel om er samen sterker uit te komen. En juist om een goede relatie te hebben en te behouden is er onderhoud nodig. Weten dat je op de ander kunt bouwen, dat de neuzen dezelfde kant op staan. Dat jullie relatie een veilige plek is voor beiden.

Maar wat gebeurt er als de relatie niet goed is? Je werkt aan je eigen herstel, maar voelt dat je toch begint af te glijden. Verleidingen worden te groot en je bent bang om je over te geven aan de verslaving of de verleiding? Dan wil je natuurlijk naar de ander toe gaan en zeggen wat je op je hart hebt. Wanneer de relatie goed is, alle ruimte heeft gekregen om te helen na pijn, en sterk is. Kun je terugvallen op de ander. Maar als je weet dat je de ander pijn gaat doen, als de wond nog niet is hersteld of als je als broer en zus leeft. Dan denk je wel twee keer na voordat je de ander op zoekt. Het is simpelweg te lastig om naar elkaar toe te gaan wanneer je kampt met een probleem. Dat vergroot de kans dat je weer wegzakt in een verleiding of een oud patroon en dat de visuele cirkel niet wordt doorbroken. Je relatie onderhouden met een relatietherapeut Gun je relatie af en toe een derde persoon die met je mee kijkt. Want wanneer jullie door een donkere periode heen gaan, kan het lastig zijn om de liefde weer te vinden. Een relatietherapeut kan jullie goed bijstaan wanneer je wilt investeren in je relatie. Zo kan ik, Evert, als relatietherapeut bij Waterpas, helpen met het leren van belangrijke tools om jullie relatie weer een fijne, harmonieuze en liefdevolle thuisbasis te maken.

Wil je verder lezen? In een andere blog schreef ik al over het feit dat je een worsteling hebt, maar niet bent. En verleidingen horen nu eenmaal bij het leven. Maar wat jij ermee doet, daar heb je wel invloed op.

Geplaatst op donderdag 26 november 2020.

Over Waterpas Coaching

Dit bericht is geschreven door Waterpas Coaching. Het bedrijf valt onder coaching uit Barneveld. Trefwoorden van Waterpas Coaching uit Barneveld : relatietherapie, therapie bij relaties, coaching bij relaties, coaching bij gokverslaving, therapie voor gokverslaving, coaching bij verslavingen, voorlichting over seksualiteit, .

Lees meer over Waterpas Coaching.